Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Blog

Nem véletlen, hogy a víz után a legnépszerűbb ital a kávé. Bármerre kalandozol a világban, szinte biztos lehetsz benne, hogy ha törik, ha szakad, fogsz találni kávét az utad során. Az viszont már kevésbé biztos, hogy az ízvilága megegyezik a megszokott, otthonodban szürcsölgetett kávéval. Rengeteg különböző, gazdag kultúra vesz minket körül, amelyek az idő során a saját ízlésükre formálták a mennyei italt és az ahhoz társuló rituálét is. Gyere és járd be velünk a legizgalmasabb kávékultúrákat ebben a blogcikkünkben!

Hmm…  friss, zamatos kávéillat! Hát ki tudna neki ellenállni? Nem csoda, hogy akár mindennap örömmel, már-már talán túlzott élvezettel fogyasztjuk. Segít, hogy könnyebben induljon a napunk, hogy ébren maradjunk a kajakóma után is, hogy legyen egy kifogásunk beszélgetni valakivel.

Összességében bárhol és bármikor jól esik egy csésze kávé és nélküle nem is teljes egy nap. Ezért érthető, hogy amikor előjönnek különböző, ijesztő tények a mellékhatásairól, akkor sokszor inkább nem akarunk róluk tudomást venni vagy még tagadjuk is őket anélkül, hogy komolyan utánanéznénk.

Mi készen állunk rá, hogy leleplezzük a rémtörténeteket és tisztázzuk a valódi aggodalmakat! Összeszedtük a legriasztóbb és legelterjedtebb tényeket a kávéról és azt kell mondjuk, hogy jó hírünk van!

A Hario Mini Mill Slim Plus kézi kávédarálót sokan választják első őrlőjüknek kedvező ára miatt. Mindössze 10-12 ezer forint szemben egy Comandante-val ami 100 ezer környékén mozog. Ne is akarjuk egymáshoz hasonlítani a két őrlőt, mert csak különbséget találnánk köztük.

Ugyanakkor a Hario Mini Mill Slim Plus / Mini Slim PRO a legtöbb felhasználó számára elégséges, viszont van egy nagy hibája: az őrlemény inkonzisztenciája, azaz vegyesen találkozunk durva és apró őrleménydarabokkal, amelynek következtében bizonyos esetekben túloldott - keserű ízek, más esetetkben pedig alulfejlett kávét kapunk, így az eredmény bosszantó lehet.

Viszont van egy jó hírünk! Néhány egyszerű megoldással egységesebb őrlemény érhető el, ami hozzásegít a jobb végeredményhez.

Egy újabb villám ötlet amit Karácsonyig még el tudsz készíteni. Ez a fűszeres sütőtökös szirup kiváló ízesítője caffelattenak és téli teáknak egyaránt. Egyszerű recept és egy csinos üvegben még klassz kis gasztro ajándékis lehet belőle.

Gyorsan elkészíthető Ír-kávés krémlikőr receptet hoztam ami nem csak nagyon finom, de gasztro ajándéknak is szuper!

Ha imádod a kávés likőröket vagy a barátaid imádják készítsd el bátran nem fogod megbánni ;-)

Én nem fogyasztok tejet ezért vegán változatban készítettem. A tejszínt kókusztejszínre cseréltem és megsúgom szerencsére nem lett kókusz íze.

A karton doboz egy szuper alapanyag kreatívkodásra, nem kell, hogy egyből a szemétben landoljon!
Én például ezeket a kis díszeket készítettem az idén.

Korábban már írtunk a megfelelő víz fontosságáról. Ebben a Blog bejegyzésben viszont konkrét „recepteket” hoztunk nektek, hogy hogyan készíthettek saját kávévizet otthon.

 

Miért készítsünk saját kávévizet?

Célunk a megfelelő kivonatolás (extrakció) elérése, ami nem más, mint az íz, aroma és ásványi anyagok kivonása az őrleményből. Az extrakciót számos dolog befolyásolja, mint például az őrlemény mérete, áztatási idő, a víz hőmérséklete, a nyomás és természetesen a víz összetétele.

Nem titkoljuk, hogy mi szemes kávé pártiak vagyunk. Hogy miért? Az ki is fog derülni cikkünkből.
A kapszulás kávét fogyasztó ismerőseink rendszerint elképednek amikor kiszámoljuk együtt, hogy mennyibe is kerül nekik 1kg kávé ebben a formában. Az tény, hogy a kapszulás és párnás kávé nagyon kényelmes, de vajon megéri?

Elégedetlen vagy a lefőzött kávé minőségével? Híg és gyenge kávé - vagy éppen ellenkezőleg - kellemetlen, keserű, égett ízt érzel?

Számos ismerősöm keresett már meg hasonló panasszal és a legtöbb esetben a nem megfelelő beállítás vagy karbantartás okozta a problémát.

Ha tudni szeretnéd, hogy hogyan állítsd be kávéfőződet megfelelően és hogyan érde el azzal a legjobb eredményt? Akkor tarts velünk, megmutatjuk mire érdemes odafigyelned!

Ebben a nyári hőségben nem igazán vágysz egy forró presszó kávéra, igaz?
Mit szólnál egy igazán frissítő hideg kávékülönlegességhez?

Az egyre népszerűbb Cold Brew kávét otthon is könnyedén elkészítheted, ráadásul izgalmasan variálható sokféle alapanyaggal.
Blog bejegyzésünkben megmutatjuk neked hogyan készíthetsz otthon isteni Cold Brew kávét és adunk néhány izgalmas Cold Brew koktél recepteket is!

Ha kézműves kávéról beszélünk az alatt általában a kisüzemi pörkölésű kávékat értjük. Mindemellett fontos kiemelni, hogy a legtöbb ilyen pörkölő üzem az ipari termelőkhöz képest magasabb minőségű alapanyagokat használ és más pörkölési eljárásokat alkalmaz. Míg a nagy üzemi termelés általában a gazdaságos előállításra koncentrál, addig a kis pörkölő üzemek minőség központúak és arra törekednek, hogy minden alapanyagból a legjobb ízprofilt hozzák ki.

A minőségi kézműves kávé fontos ismérve, hogy a pörkölők gondosan válogatott, magas minőségű alapanyagokkal dolgoznak. A kávészemeket általában világosabbra pörkölik, hogy a kávébabban lévő ízjegyek előtérbe kerüljenek.

Mi a tökéletes kávé titka?

Korábbi cikkünkben már ismertettük mi az a 3 legfontosabb dolog amire érdemes odafigyelni.

Most kiemeleten a víz minőség fontosságáról fogunk írni.

Tudtad, hogy...?
Egy csésze kávé 98-99%-a víz, ezért az elkészült kávé ízélményét lényegesen befolyásolja a felhasznált víz minősége!

Nagy sikert aratott nálunk ez az ínycsiklandozó kávés nyers-vegán sajttorta, ami nem csak hogy finom, de tej-, glutén-, cukor-, tojás- és szója mentes is. Ráadásul még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod, elég ha van otthon egy jó aprítógéped.Van egy klassz alap receptem amit folyton újra gondolok, hogy milyen ízekkel lehetne még kombinálni. Így született meg ez a torta recept is a család nagy örömére, Papám 86. születésnapja alkalmából.

Tudtad, hogy a világban több különböző kávéfajta létezik?

Ezek közül viszont főként két faj terméséből készítenek kávét. Ez az Arabica és a Robusta. Ezek teszik ki a világban megtermelt zöld kávé 98%-át.

Mi a különbség az arabica és a robusta között?

Jelentős különbség van a két kávéfajta között. Olvasd el cikkünket, hogy többet megtudj a két kávéfajtáról.

Mi a tökéletes kávé titka?

Kávékészítési eljárástól és recepttől függetlenül a három legfontosabb dolog, amire mindenképpen oda kell figyelni:

  • megfelelő minőségű víz
  • kiváló minőségű, friss pörkölésű kávébab
  • közvetlenül a felhasználás előtt, megfelelő szemcseméretre őrölt kávé

Ebben a cikkünkben az őrlés fontosságáról és az ajánlott őrlési finomságáról olvashatsz.

Manapság egyre több háztartásban találhatunk valamilyen automata, fél-automata kávéfőző gépet. Nem csoda, hiszen a gépesítés egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az életünket. Nincs ez másképp a kávéfőzéssel sem. A kávéfőző gépek alkalmazásával a kávéfőzés konkrétan egy gombnyomásra van tőlünk. Megfelelő beállításokkal és egy kis odafigyeléssel pedig állandóan kiváló végeredményt élvezhetünk otthonunkban.

Kávéfőző gép vásárlása előtt állsz, de nem tudod, hogy milyen gépet vásárolj? – olvasd el cikkünket.

Ebben a blog bejegyzésünkben a kapszulás, eszpresszó, valamint az automata kávéfőzőket hasonlítjuk össze.