Előnyei:
- kis méretének köszönhetően utazáshoz is ideális,
- modern, fiatalos dizájn,
- az őrleményfinomság másodpercek alatt állítható,
- az őrleménytároló egyben mérőedényként is használható.
A kávéőrlő tulajdonképpen úgy működik, mint egy kisméretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek. Ha a felső őrlőtárcsát közelítjük az alsóhoz, egyre finomabb őrleményt kapunk. Ez a megoldás két szempontból is szükséges:
- Csak így érhető el, hogy az őrleményfinomság kellően egységes legyen. Ha "össze-vissza" őrleménnyel dolgozunk, amiben keverednek a finomabb és durvább szemcsézetű kávészemek, a kávé kivonatolása részleges lesz.
- Csak így oldható meg, hogy az őrlési finomság nagy érzékenységgel legyen állítható, módosítható. Ez teszi lehetővé, hogy az adott őrlőt különböző készítési technológiákhoz és különböző tulajdonságú kávékhoz tudjuk beállítani, majd szükség esetén utánállítani.
A Mini Mill rendkívül gyorsan, akár másodpercek alatt átállítható egyik őrleményfinomságból a másikba, így könnyen váltogathatjuk a kávékészítési technológiákat.
Különbség a hagyományos Hario Mini Mill-hez képest, hogy a tengely vége hatszögletű és vastagabb (míg a hagyományos Mini Mill tengelyvég vékonyabb és ötszögletű). Így az őrlőkar még pontosabban illeszkedik a tengelyre, ez pedig stabilabb őrlést tesz lehetővé.
Referenciaértékek az őrlő beállításához:
- Espresso 4 klikk
- AeroPress 4-6 klikk
- Kotyogó / Moka 4-6 klikk
- V60 6-8 klikk
- Cold brew 12-13 klikk