Kúpos késes technológia
A kúpos késes kávédaráló lassabban forog, így őrlés közben alacsonyabb a keletkező hőmennyiség - ezért az elkészült kávé tökéletesen friss és zamatos lesz. A kávédaráló kúpos őrlőfelületével egyenletes és pontosan beállítható szemcseméretre darálja a kávébabot. A túl nagy szemcsékből az eszpresszógépek nem képesek igazi kávét főzni, a túl finomra őrölt kávészemek pedig keserű ízt fognak adni a kávénak. Ezért fontos a kúpos késes őrlési technológia, máskülönben a kávészemek inkább csak roncsolódnak a darálóban.

Őrlési finomság beállítás: 24 fokozatban
Attól függően, hogy milyen kávét szeretne készíteni, különböző szemcseméretűre szükséges ledarálni. A lehető legfinomabb aroma és íz kinyeréséhez a megfelelő őrlési finomság beállítása alapvető fontosságú. A 24 fokozatban állítható daráló további finombeállítással rendelkezik, melynek köszönhetően a tökéletes beállítás biztosan megtalálható. A fokozatbeállítás egyszerűen használható, a fokozatok könnyen leolvashatóak, így pillanatok alatt lehet igény esetén váltani az elkészítési módok között (eszpresszó, Cafe au Lait, bécsi kávé, stb.). Így ha eszpresszó kávét szeretne, lehetősége van egy nagyon finom, liszt-szerű finomságot létrehozni, de durvább szemcséket is darálhat filteres kávéhoz vagy francia eszpresszóhoz.

A felső betét a könnyű tisztítás érdekében kivehető, a kések pedig cserélhetők.
Kalibrálja saját igényeihez!
Nem elég a 24 fokozat? Még finomabbra őrölt kávét szeretne? A GRAEF CM702-essel erre lehetősége adódik, hiszen a készüléket egyszerűen újra lehet kalibrálni, melynek köszönhetően alátétenként 7 egységnyit finomodik az őrlési képesség. A CM702 daráló alap tartozéka 2 db ilyen kalibráló alátét.
Megőrzi a kávé aromáját
Lassú fordulatszámon forgó, 128 wattos darálómotorjával a GRAEF CM 702 kávédaráló nem hevíti fel a kávébab szemeket darálás közben, ezáltal a kávébabok kíméletes darálási eljáráson mennek keresztül, így aromájukat is jobban megőrzik. A darálás során a kávébabokra ható vegyi folyamatok annál gyorsabbak, minél nagyobb a hőmérséklet. Magasabb hőfokon megindul az anyag párolgása, és oxidációja is egyre intenzívebbé válik. Ezért fontos a lassú fordulatszámon működő darálómotor alkalmazása, mely nem hevíti túl az őrleményt, megtartva ezzel a kávészemcsék tökéletes aromáját.
Átlátszó kávébabtartály
Szemes kávé átlátszó tárolójának űrtartalma: kb. 250 gr kávébab. A kávébabtartály rendkívül könnyen eltávolítható, aminek köszönhetően hozzáférhet az egyszerűen kivehető örlőkéshez is. A kávébabtartályt csúsztatós zárral könnyedén rögzítheti a visszahelyezést követően.

A GRAEF CM 702-es tartozékai
- 250 grammos kávébab tartály
- két kávékartartó, melyek átérője 60 mm és 70 mm
- kis tisztítókefe a könnyed tisztításhoz
- műanyag talp
- daráltkávé-tartály porvédő fedéllel
- kiömlőcső
- 2 db alátét

Elkészítés
|
Őrlési fokozat
|
Török kávé
|
1-2
|
Espresso
|
2-6
|
AeroPress
|
2-14
|
Kotyogó / Moka pot
|
2-10
|
V60
|
6-10
|
Chemex
|
14-18
|
French Press
|
18-22
|
Cold Brew
|
18-24
|
Kapcsolódó BLOG cikkek
