Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Espresso Gear Rószafa Kávétömörítő Tamper 58mm, ÉRTÉKCSÖKKENT

Klasszikus kávétömörítő tamper az Espresso Gear-től. Világosabb, vékonyabb talppal, mint a hagyományos változatban.

Értékcsökkent termék: a tömörítő rész oldalán enyhe ütődés található, ami vizuálisan zavaró, de használatát nem befolyásolja.

A jobb ár nem befolyásolja a minőséget - a tamper rozsdamentes acélból és rózsafából készül. A jó tamper az egyik legfontosabb eszköz a tökéletes eszpresszó eléréséhez, a jól tömörített kávé javítja a víz áramlását és növeli a minőséget.

 

Tökéletesen kiegyensúlyozott, súlya 250 gramm. 

Professzionális használatra tervezték.


husegpont

Szín
Rózsafa
Várható szállítás (GLS)
2024.04.30
52
16 490 Ft 
7 990 Ft
Kezdete: 2024.04.26   Vége: 2024.07.31
Kedvezmény: 52
Megtakarítás 8 500 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
Nem vásárolható!
A vásárlás után járó pontok: 80 Ft
Részletek

Egy kis gyakorlással te is elsajátíthatod a helyes kávétömörítési folyamatot.

A siker kulcsa, hogy minden apró folyamatra odafigyelünk.

 

portafilter

Adagolás

Helyezd a portafiltert az őlő alá és adagold ki a szükséges mennyiséget. Ha Ha speciality kávéval dolgozol mindenképpen végezz próbamérést, hogy megfelelő mennyiség (gramm) került e a szűrőkosárba. Ha nem akkor vegyél el belőle vagy őrölj még hozzá. Ezt az eljárást nem csak speciality kávé esetén célszerű elvégezni. Fontos, hogy recept szerint dolgozunk és ha változtatunk valamin akkor tisztában legyünk annak hatásával.

 

kaveorlemeny-disztribucio

Egyengetés, disztribúció

Az adagolás után, de a tömörítés előtt még el kell simítani a kávét. ezt végezhetjük kézzel vagy eszköz segítségével is. Ennek a célja, hogy a tömörítéshez egy sík felületet kapjunk és csökkentsük a csatornásodás kialakulását ami alul vagy túloldáshoz, illetve inkonzisztenciához vezethet.

 

Az őrlőből kikerülő kávéőrlemény kisebb nagyobb rögökben összetapad, amit a simítás előtt érdemes szétoszlatni. A nagyobb szűrőkosarakhoz (58mm) már lehet kapni erre a célra gyártott eszközt, amit a portafilterre kell felhelyezni és lenyomni. Ekkor az eszközből előjönnek az acél szálat és körbe-körbe forgatva elegyengetik a rögöket. Otthoni környezetben egy kiegyenesített gémkapocs vagy hústű alkalmazása is tökéletesen megfelel erre a célra. Mindössze annyi a dolgunk, hogy körkörös mozdulatokkal átdolgozzuk a kávéőrleményt. 

 

tamper

Kávéőrlemény tömörítése

 

A kávétömörítés célja, hogy eltávolítsa a hézagokat és levegő buborékokat az őrleményában, egyenletes és sík felületet kapva, ami tökéletesen illeszkedik a portafilterbe, ezzel biztosítva, hogy a víz egyenletesen folyjon át az őrleményen.

A célja, tehát a csatornásodás elkerülése és ezáltal a megfelelő ízek kivonatolása az őrleményből.

Ügyelj arra, hogy a tamper ne legyen nedves, mert ha az őrleményszemek rátapadnak és egy lyuk keletkezik az őrleményágy tetején, akkor a víz ott az kisebb ellenállás miatt utat tör magának. Így azon a részen csatornásodás alakul ki, melynek következtében a kioldódás nem lesz megfelelő. Ugyanez a helyzet, ha az őrlemény nem egyenletesen került letömörítésre, hanem valamelyik irányba megdől az őrleményágy.

csatornasodas

Leveling tool - egy hasznos eszköz a konzisztens végeredményért

Az gyenletesen őrlemény eloszlatására fejlesztették ki a leveling tool-t, amely alkalmazásával teljesen sík és egyenes őrleményágyat kapunk. Ezután annyi dolgunk van, hogy kb 20 kg-os nyomással egy mozdulattal letömörítjük az őrleményt. Ezzel az eszközzel nagyobb konzisztencia érhető el.

 


Adatok
Gyártó
Espresso Gear
Méret
58 mm
Tömeg
250 g/db
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!