Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram

TCHIBO

Tchibo automata kávéfőzővel egyszerűen, egy gombnyomásra készíthető aromás kávé frissen őrölt kávébabból, mindössze néhány másodperc alatt. A Tchibo automata kávéfőzőket elsősorban azoknak ajánljuk akik jellemzően eszpresszó, valamint hosszó kávét fogyasztanak és egy megbízható kávéfőzőt szeretnének vásárolni korrekt áron.

A keskeny, mindössze 18 cm széles autmmata kávéfőzőgépek a kisebb hellyel rendelkező konyhába is kiváló választás lehet. Emelje magasabb szintre az otthoni kávézás élményét és tapasztalja meg a frissen őrölt kávéból készült italokat.


3termék 13

A Tchibo automata kávéfőzők előnyeiként említhetjük, hogy fenntartásuk is jóval gazdaságosabb, mint más hasonló automata kávéfőzők esetében.

Beépített vízszűrővel rendelkezik, amelynek cseréje nem szükséges: így a vízszűrőt nem kell kéthavonta kicserélni, amellyel jelentős költséget takaríthat meg éves szinten.

 

A főzőegység rendszeres tisztítása

A kávéfőző lelke és motorja a főzőegység. Legalább heti rendszerességgel vegyük ki és folyó víz alatt alaposan mossuk el. Ez hozzájárul a kávéfőző élettartamának megóvásához, valamint a jó kávéminőséget is fenntarthatjuk. A főzőegység egyszerűen kiszdhető. A Kávéfőző oldalán található mágneses ajtó eltávolítása után a főzőegység egyszerűen kivehető.

 

A Kávéfőző vízkőtelenítése

A Kávéfőző jelzi, ha a vízkőmentesítési folyamat elvégzése szükségessé válik vagy úgy tapasztaljuk, hogy a kávé nem egyenleges, nagyon vékony sugárban vagy csepegve folyik át. Ekkor célszerű elvégezni a kávéfőző vízkőmentesítését, ami egy automatizált progra. Nincs más dolgunk, mint egy kávéfőzőkhöz gyártott vízkőoldó folyadékot öntsünk a víztartályba és indítsuk el a vízkőmentesítési folyamatot. Mituán a teljes folyamat lezajlott érdemes 2-3 főzet kávét kidobni és a következőt megkóstolni, hogy meggyőződjünk arró, nem maradth hátra semmilyen maradvány a vízkőoldó folyadékból.

A kávéfőzőhöz a KávéVerzum kínálatában bármely vízkőmentesítő folyadék vagy por alkalmas ennek a műveletnek az elvégzésére. Keresd a karbantartó anyagoknál.

 

TIPP: Használj lágyított vizet, így csökkenthető a vízkőmentesítési igény. A legyegyszerűbb, ha egy vízszűrő kancsót használsz.

Ne használj ásványvizet, mert a magas ásványi anyag tartalom miatt a kávé hamar túloldott lesz.

 

Állítható őrlési finomság

Az állítható őrlőnek köszönhetően a kávéfőzőt az alkalmazott kávéhoz tudod állítani. Ha kávéfőzésről beszélünk, akkor mindig kioldódásban kell gondolkodnunk. Ez azt jelenti, hogy forró víz kávéőrleménnyel való találkozásakor kiold bizonyos oldaható száraz anyagokat, mint koffein, íz, aroma és ásványi anyagok. A kioldódást számos tényező befolyásolja és minden kávé esetében meg kell találni a megfelelő beállítást.

A kioldódást befolyásolja:

  • az őrlemény finomsága / durvasága
  • A víz minősége és oldott ásványi anyag tartalma
  • A víz mennyisége (lefőzött kávé)
  • Az őrlemény mennyisége (ledarált kávé)
  • A víz hőfoka

A kávé lehet alul oldott, ekkor üres vagy bizonyos pörkölési profilok esetében savanyú ízt érzezni. Lehet túloldott ekkor pedig keserű ízt érzünk.

Általánosságban elmondható, hogy alul oldott kávé esetében finomítani kell az őrlőn, növelni a víz mennyiségén.  Túl oldott kávé esetén pedig az ellenkezője.

A pörkölési jegyeket is érdemes figyelembe venni, egy sötét pörkölésű kávéból hamarabb kioldódnak a keserű ízjegyek, mint egy közepes pörkölésű esetében.

TIPP: Mindig egy tényezőt állítsunk és legalább 4-5 csésze kávé elfogyasztása után érdemes a következő beállítást elvégezni.

 

 

Szűrés
Ár
 (Ft)
87 990 Ft - 98 660 Ft
Szín