Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Blog

Kávé Matek - a szemes kávé mindent visz!

Betti
Betti
2022.08.23 20:20
Kávé Matek - a szemes kávé mindent visz!

Nem titkoljuk, hogy mi szemes kávé pártiak vagyunk. Hogy miért? Az ki is fog derülni cikkünkből.
A kapszulás kávét fogyasztó ismerőseink rendszerint elképednek amikor kiszámoljuk együtt, hogy mennyibe is kerül nekik 1kg kávé ebben a formában. Az tény, hogy a kapszulás és párnás kávé nagyon kényelmes, de vajon megéri?

Több csomagolás, több költség, több szemét! Ne fizess többet a csomagolásért, inkább fektess be jobb minőségű kávéba! Nem csak a pénztárcád, de az egészséged is meghálálja, mivel a jó minőségű 100% arabica kávénak alacsonyabb a koffein tartalma.

Ha a minőség oldalról közelítünk akkor érdemes figyelembe venni, hogy a pörkölt szemes kávé gyorsan veszít az íz és illatanyagaiból, még megfelelő körülmények között tárolva is hamar el kezd öregedni. Ezért érdemes inkább kisebb kiszerelésű kávét vásárolni vagy ha nagyobb kiszerelést vettünk, akkor ajánlott légmentesen záródó tasakokban a hűtőben tartani vagy lefagyasztani a kávét.

Ehhez képest az őrölt kávé (ami ugye meg is van pörkölve) már az őrlést követő 30 percben jelentősen veszít az aromájából és mire a feldolgozó üzemből hozzánk kerül gondolhatjuk milyen minőség romláson megy kersztül.

 

Figyeljük meg a kávék csomagolását, a vákuum csomagolás nem a legjobb megoldás, mert a kávé belsejébe lévő értékes CO2-t is kiszívják ilyenkor. A legjobb ha egyirányú szeleppel van ellátva a zacskó, mert itt az oxigén nem jut be a zacskóba, viszont a pörkölés után keletkező CO2 egy része szükség esetén távozni tud.

És most nézzük meg, hogyan alakulnak az 1kg-ra vetített átlagos piaci árak  2022-ben a különböző kávék esetén:

Kávé fajta Forint/1kg
átlagos szemes kávé 6.000-9.000Ft
átlagos őrölt kávé 8.000-10.000Ft
kávé párna (őrölt kávé) 10.000-15.000Ft
kézműves szemes kávé 11.000Ft
speciality szemes kávé 18.000Ft
kapszulás kávé (őrölt kávé) 27.500Ft

A táblázatból láthatjuk, hogy a kapszulás kávé árának kevesebb mint feléért már kézműves kávét tudunk vásárolni! Persze mindenki döntse el maga, hogy a saját kávézási szokásaihoz és ár-érték arányban melyik kávé a legideálisabb.

Egy szemléletes példával élve, nálunk a webshopban 2kg kapszulás kávé áráért már kaphatsz egy GAGGIA VIVA eszpresszó főzőt és 1kg kézműves kávét! ;)

 

Minőségi kávézást és jó matekozást kívánunk!