Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram

Speciality és kézműves kávé

Fedezd fel a kézműves és speciality kávék világát

A kézműves és speciality kávéink vibráló ízvilágát a magas minőségű terület és régió szelektált zöld kávé, valamint a pörkölőmeseterek gondos odafigyelése teszi egyedülállóvá. Válogass kedvedre és élvezd az egyedi kávéélményt.

 

 


21termék

6 hónapos kávé előfizetés

Összetétel:
100% Arabica
Szállítási Idő:
2-5 munkanap
43 240 Ft
Egységár: 86 480 Ft/kg

3 Havi kávéelőfizetés választható kávékkal, 0,5 kg

Összetétel:
100% Arabica
Szállítási Idő:
2-5 munkanap
19 990 Ft

3 Havi kávéelőfizetés választható kávékkal, 1 kg

Összetétel:
100% Arabica
Szállítási Idő:
2-5 munkanap
34 990 Ft
Egységár: 34 990 Ft/kg
 

A speciality (különleges) kávé a legmagasabb minőségű kávét jelenti. A szigorú kritériumok mentén kiválasztott kávék eseténen kiemelkedően fontos a különös földrajzi mikroklíma, a feldolgozási folyamat, a fair trade kereskedelem, a pörkölési eljárás és számos egyéb ok. A világ kávéinak mintegy 7%-a  kap specialty minősítés.

A minőségi kézműves kávé jellemzői: a pörkölők gondosan válogatott, magas minőségű alapanyagokkal dolgoznak. A kávét magát általában világosabbra pörkölik, hogy a kávégyümölcsben lévő ízjegyek előtérbe kerüljenek.

 

Mitől lesz egy kávé Speciality (különleges) minősítésű

A zöld kávét egy 100 ponting terjedő skálán pontozzák. A speciality minősítés megszerzéséhez 80-82 pont szükséges. Általánosságban elfogadott speciality fokozatok:80-85 pont: nagyon jó, 85-90: kiváló, míg 90-100 között kiemelkedő minőségről beszélünk. A 90 pont fölötti zöld kávékat nagyon nehéz beszerezni, ezek exkluzív helyeken, illetve Barista világversenyeken jellennek meg.

Az SCA (Speciality Coffee Association) ennél jóval részletesebb specifikációt határozott meg: felállított a szabványt, ami a teljes feldolgozási folyamatra kiterjed. Erről angol nyelves részletesebben itt olvashatsz.

Manapság egyre több Speciality kávézó nyílik, ahol tényleg a legmagasabb minőséget kapják a vásárlók. A fentiek értelmében ez azt jelenti, hogy

  • A zöld kávé a megfelelő mikroklímával rendelkező, kávéövben található farmról származik (fontos megjegyezni, hogy nem vegyítik más farmerek kávéival)
  • A zöld kávé gondosan válogatott, hibátlan kávészemekből áll és legalább 80 pontos minősítéssel rendelkezik
  • A pörkölőmesterek megfelelő tudással rendelkeznek, ismerik a zöld kávé sajátosságait, hogy kihozzák belőle a legjobb ízeket, a termőterület sajátosságait.
  • Megfelelően képzett Barista, aki ismeri az adott kávé jellemzőit és a megfelelő eljárással tökéletes kávéitalt készít.

 

Pörkölési fokozatok

Szűrés
Ár
 (Ft)
2 600 Ft - 43 240 Ft
Pörkölés
Intenzitás
Gyártó