Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram

French Press

A French Press egy klasszikus dugattyús kávéfőző, amellyel kiváló italok készíthetőek. Egyszerű és gyors: az őrleményt és a vizet összekeverjük, áttoljuk rajta a szűrőt, amely a főzetben hagyja az olajokat és a szemcséket. Ez remek textúrát kölcsönöz a kávénak.

A kávékészítéshez a következő szükséges: Frissen őrölt, közepes vagy világos pörkölésű kávé, 90-95 fokos megfelelő oldott ásványi anyag tartalommal rendelkező víz.

Kiinduló készítési arány: 60g őrlemény szükséges 1000g vízhez (8 adag)

A kávé készítés mellett az eszköz kiválóan alkalmas szálas tea készítésére, illetve remek tejhabosító eszköz, melyet a baristág gyakran a Latte Art-hoz használt tej előállítására használnak.


12termék 112

Kávé készítése French Press-el

french-press-kavefozo

Szükséges eszközök:

  • French Press
  • Vízforraló
  • Lágy víz
  • Pontos mérleg
  • Kávéőrlő
  • Világos vagy közepes pörkölésű kávébab
  • Kanál
  • stopper

 

Javasolt készítési arány:

1L mennyiségre (8 adag) vetítve: 60-70 gramm őrlemény szükséges.

 

  1. Tegyünk a vizet a vízforralóba és kapcsoljuk be.
  2. Mérjünk ki a mennyiséghez szükséges kávébab adagot (60-70g / 1 liter arányhoz viszonyítva)
  3. Állítsuk be az őrlőt (ha még nincs meg a rutinunk, akkor javasolt néhány szem kávébabot leőrölni és megvizsgálni a szemcseméretet), ajánlott kiinduló szemcseméret: durva vagy közepes legyen – tengeri só méretű. Később javasolt kísérletezni, hogyan érhető el a legjobb végeredmény az adott kávébabból.
  4. Őröljük le kávészemeket, majd az őrlemény mennyiségét ellenőrizzük a mérlegen.
  5. Ha a víz felforrt, hagyjuk kicsit visszahűlni. Ha van otthon termométer vagy étel hőmérő, akkor érdemes kontrollálni a víz hőfokot. Az áztatáshoz 90-95 fokos víz szükséges.
  6. Melegítsük elő a French Press-t forró vízzel, majd öntsük ki a vizet.
  7. Töltsük bele a kávét a French Press-be
  8. Tegyük a French Press-t a mérlegre és tárázzuk le
  9. Öntsük fel a kávét 90-95 fokos vízzel, a vizet körkörös mozdulatokkal egyenletesen, lassan adagoljuk.
  10. Ezután indítsunk el a stoppert és hagyjuk 4 percig ázni a kávészemeket
  11. A 4. perc után fogjunk egy kanalat és finoman keverjük meg a kávé felszínét
  12. A felszínen maradó darabokat és a habot távolítsuk el
  13. Helyezzük a szűrőt a French Press tetejére és nyomjuk le a dugattyút amíg el nem éri a kávé felszínét. Itt álljunk meg és ne nyomjuk tovább.
  14. Hagyjuk további 5-8 percig ázni az őrleményt
  15. Elkészült a remek ital, töltsük ki pohárba (a dugattyút ekkor sem kell lenyomni)

french-press-kave-ontes

 

 

 

 

Szűrés
Ár
 (Ft)
5 990 Ft - 18 490 Ft
Szín
Gyártó