Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram

WAS French Press, dugattyós kávékészítő 1l
WAS French Press, dugattyós kávékészítő 1l
5 990 Ft
ÚJ

WAS French Press, dugattyós kávékészítő 1l

WAS French Press, dugattyós kávékészítő 1l
WAS French Press, dugattyós kávékészítő 1l
WAS French Press, dugattyós kávékészítő 1l
WAS French Press, dugattyós kávékészítő 1l

French Press egy klasszikus dugattyús kávéfőző, amellyel kiváló italok készíthetőek. Egyszerű és gyors: az őrleményt és a vizet összekeverjük, áttoljuk rajta a szűrőt, amely a főzetben hagyja az olajokat és a szemcséket. Ez remek textúrát kölcsönöz a kávénak.

 

A WAS Germany French press dugattyúk kávéfőző üvegből készült, minimal dizájn és kedvező ár jellemzi. A dugattyú kivehető, az üveg edény pedig mosogató gépben mosható.

 

A kávékészítéshez a következő szükséges: Frissen őrölt, közepes vagy világos pörkölésű kávé, 90-95 fokos megfelelő oldott ásványi anyag tartalommal rendelkező víz.

 

Kiinduló készítési arány: 60g őrlemény szükséges 1000g vízhez (8 adag)

A kávé készítés mellett az eszköz kiválóan alkalmas szálas tea készítésére, illetve remek tejhabosító eszköz, melyet a baristág gyakran a Latte Art-hoz használt tej előállítására használnak.

5 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 120 Ft
Részletek

Kávékészítés French Press-el:

Készítési arány: 1L vízhez (8 adag): 60-70 gramm őrlemény szükséges.

 

  1. Tegyünk a vizet a vízforralóba és kapcsoljuk be.
  2. Mérjünk ki a mennyiséghez szükséges kávébab adagot (60-70g / 1 liter arányhoz viszonyítva)
  3. Állítsuk be az őrlőt (ha még nincs meg a rutinunk, akkor javasolt néhány szem kávébabot leőrölni és megvizsgálni a szemcseméretet), ajánlott kiinduló szemcseméret: durva vagy közepes legyen – tengeri só méretű. Később javasolt kísérletezni, hogyan érhető el a legjobb végeredmény az adott kávébabból.
  4. Őröljük le kávészemeket, majd az őrlemény mennyiségét ellenőrizzük a mérlegen.
  5. Ha a víz felforrt, hagyjuk kicsit visszahűlni. Ha van otthon termométer vagy étel hőmérő, akkor érdemes kontrollálni a víz hőfokot. Az áztatáshoz 90-95 fokos víz szükséges.
  6. Melegítsük elő a French Press-t forró vízzel, majd öntsük ki a vizet.
  7. Töltsük bele a kávét a French Press-be
  8. Tegyük a French Press-t a mérlegre és tárázzuk le
  9. Öntsük fel a kávét 90-95 fokos vízzel, a vizet körkörös mozdulatokkal egyenletesen, lassan adagoljuk.
  10. Ezután indítsunk el a stoppert és hagyjuk 4 percig ázni a kávészemeket
  11. A 4. perc után fogjunk egy kanalat és finoman keverjük meg a kávé felszínét
  12. A felszínen maradó darabokat és a habot távolítsuk el
  13. Helyezzük a szűrőt a French Press tetejére és nyomjuk le a dugattyút amíg el nem éri a kávé felszínét. Itt álljunk meg és ne nyomjuk tovább.
  14. Hagyjuk további 5-8 percig ázni az őrleményt
  15. Elkészült a remek ital, töltsük ki pohárba (a dugattyút ekkor sem kell lenyomni)
Adatok
Gyártó
WAS
EanCode
2604100
Szállítási Idő
1-3 munkanap
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!