A Shohaku 100 % organikus árnyékolt japán portea édeskés, gyümölcsös ízjegyekkel, kiválóan alkalmas ceremónia teaként. Javasolt elkészítés: usucha (híg tea)
Uji híres Japán termőterületéről származik. Hounsai Daisosho , a 15. Urasenke mester "Tölgy és Fenyő" néven keresztelte el a keveréket, amelyet maga álmodott meg. Neve a két fa a bölcsességét, a magas életkort és hosszú életet szimbolizálja.
Ízjegyek: édeskés, gyümölcsös, friss, umami.
Tárolása: Fénytől, hőtől védjük a teát. Hűtőszekrényben tartandó!
Felbontás után javasolt 1-2 hónapon belül elfogyasztani.
Javasolt elkészítés:
Usuchaként: 2 gr matcha port (2chasaku) habosíts fel a bambusz ecsettel (chasen), kb. 60-80ml 75-85°C lágyított vízzel.