
Guatemala SNH Teresita
100% arabica kávé a világ egyik legszebb tavát szegélyező vulkanikus lejtőkről. A termőterület Guatemala dél-nyugati részén, az Atitlan tó mentén terül el, 1350 magasságtól felfelé. A cserjék fák árnyékában nőnek, a vulkanikus talaj miatt a cseresznyék lassan érnek, és amikor eljön a szüret ideje, már letisztult gazdag aromájuk van.
A termést kézzel szedik, vizes eljárással tisztítják, majd napon szárítják. Itt minden együtt áll, hogy igazi gourmet kávé teremjen, mely a jó pörkölés után csodás kávéélményt nyújt nap nap után.
Testes, közepesen savas ital, melyben a karamell és csokoládé keveredik narancs, őszibarack és füge ízével. Lecsengése kókuszt és mandulát sejtet. Tiszta, de erőteljes kávé, melyet mindegy mikor és mi módon iszol.

KENYA NANYUKI CHEETAH
Kiváló 100% arabica kávéja, Kenya középső részéből származik, Nanyuki régióból, ahol a kistermelők nagy magasságban (1400-2000 méter) termesztenek kávét. A legtöbb gazdálkodónak legfeljebb 2 hektár földje van, ezért szövetkezetekben együtt dolgoznak a farmerek.
Ezen a magaslaton a kávécseresznye lassabban érik, és több tápanyagot és aromát épít be a vulkanikus föld, a kiegyensúlyozott klíma és a sok eső miatt.
A kávét kézzel szedik, feldolgozása vizes eljárással történik, szárítása kizárólag a napon. A szemeket kézzel válogatják. Mindezektől a kávé harmonikus, virág és cédrus fa illatú, ízében citrus, vérnarancs jegyeivel.
Az utóíz kicsit kakaós. A kávé a testessége ellenére se nem keserű, se nem savas. Espressónak vagy ristrettónak ajánljuk.

A kávéültetvények bölcsőjéből származó ital, amelynek eredete a 3. századig nyúlik vissza, az ősi Sidama királyság területéről. Kizárólag kézzel szüretelt. A csészében fűszernövény ízek találkoznak az édes citrusokkal. Selymes test, egy csipetnyi savassággal.
100% arabica, közepes pörkölés, leginkább eszpresszónak és filter kávénak javasoljuk.
A kávégyümölcs 2000-2100 magasságban temer és mosott eljárással kerül feldolgozásra.
