
Guatemala SNH Teresita
100% arabica kávé a világ egyik legszebb tavát szegélyező vulkanikus lejtőkről. A termőterület Guatemala dél-nyugati részén, az Atitlan tó mentén terül el, 1350 magasságtól felfelé. A cserjék fák árnyékában nőnek, a vulkanikus talaj miatt a cseresznyék lassan érnek, és amikor eljön a szüret ideje, már letisztult gazdag aromájuk van.
A termést kézzel szedik, vizes eljárással tisztítják, majd napon szárítják. Itt minden együtt áll, hogy igazi gourmet kávé teremjen, mely a jó pörkölés után csodás kávéélményt nyújt nap nap után.
Testes, közepesen savas ital, melyben a karamell és csokoládé keveredik narancs, őszibarack és füge ízével. Lecsengése kókuszt és mandulát sejtet. Tiszta, de erőteljes kávé, melyet mindegy mikor és mi módon iszol.

KENYA NANYUKI CHEETAH
Kiváló 100% arabica kávéja, Kenya középső részéből származik, Nanyuki régióból, ahol a kistermelők nagy magasságban (1400-2000 méter) termesztenek kávét. A legtöbb gazdálkodónak legfeljebb 2 hektár földje van, ezért szövetkezetekben együtt dolgoznak a farmerek.
Ezen a magaslaton a kávécseresznye lassabban érik, és több tápanyagot és aromát épít be a vulkanikus föld, a kiegyensúlyozott klíma és a sok eső miatt.
A kávét kézzel szedik, feldolgozása vizes eljárással történik, szárítása kizárólag a napon. A szemeket kézzel válogatják. Mindezektől a kávé harmonikus, virág és cédrus fa illatú, ízében citrus, vérnarancs jegyeivel.
Az utóíz kicsit kakaós. A kávé a testessége ellenére se nem keserű, se nem savas. Espressónak vagy ristrettónak ajánljuk.

Ethiopian Djimmah Jasmin
Ez a 100% arabica kávé az őshonos kávécserjéken terem Etiópia Kaffa tartományában.
Szereti az árnyas – félárnyas területeket, és az 1500-1800 méter magasságot. Ezt a kávét tartják ízvilágában a legközelebb esőnek az ősi vadon termő cserjékről szedett kávéhoz.
A szemeket kézzel szüretelik, a cseresznye húsában száritják meg és csak aztán választják le a húst száraz eljárással.
Etiópiában a szemeket kézzel válogatják, és amikor Európába érkezik mégegszer átesik egy válogatáson, hogy pörkölésre már csak a megfelelő méretű éa hibátlan szemek kerüljenek.
Testes kávé, a borra jellemző savassággal, tejcsokoládéval és dióval.
Kellemes és elegáns, kicsit megbolondítva áfonya és cseresznye ízével. Kiváló keverék kávékhoz és tejes italokhoz a testessége miatt.
