Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Colombia szemes kávé 250g
Impresso Colombia szemes kávé 250g
3 290 Ft

Impresso Colombia szemes kávé 250g

Impresso Colombia kézműves szemes kávékülönlegesség.

 

Impresso Colombia kézműves kávékülönlegesség eszpresszó és autoamta kávéfőzőkhöz illik leginkább. 

Mosott feldolgozással és közepes pörköléssel készült. 

Ízjegyek: narancsvirág, tejcsokoládé, karamell.

Kiszerelés: 250g

 

Elkészítési javaslat Espressohoz:
Bemenő: 17g
Kimenő: 32g
Idő: 29mp
Vízhőfok: 92,5 °C

 


husegpont

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Espresso
Kávébab eredete
Kolumbia
Pörkölési dátum
2024-03-06
Várható szállítás (GLS)
2024.04.03
3 290 Ft
Egységár: 13 160 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 66 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

 

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.

 

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.

 

A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék,délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

 

Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.


Adatok
Gyártó
Impresso
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!