A Gatomboya mosóállomást a Barichu Farmer Cooperativ Society (F.C.S.) működteti, nagyjából 1100 kisgazdálkodóval. A tagok között nagyjából 900-950-en aktívak – kis telkeken termelik a kávét, makadámdió, kukorica, banán és babok mellett.
Microlot tételeket Kenyából leginkább a mosóállomásig tudunk lekövetni. Ennek fő oka, hogy a termelők jelentős része negyed hektárnyi, vagy még ennél is kisebb területen gazdálkodik, a megtermelt mennyiséget pedig a közeli mosóállomásra szállítják, ahol a leválogatástól kezdve zajlik a teljes feldolgozás. A tételek javarészt valójában közösségi tételek, végeredményben az azonos minőségű termények kerülnek egy-egy microlotba.
Kenya legelterjedtebb feldolgozási módja a mosott eljárás. Helyenként ugyan eltérő a feldolgozás pontos folyamata, a végeredmény azonban minden esetben magas minőségről tanúskodik. Az érett cseresznyéket a szüret napján magozzák, majd nyílt medencékben fermentálják 24-48 órán keresztül. Ezt követően átmossák, majd az így letisztult tételt újabb 12-72 órán át vízben hagyják, majd emelt ágyakon 10-12 napig szárítják.