Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram |  Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Indonesia Kerinci Speciality kávé 250g
Impresso Indonesia Kerinci Speciality kávé 250g
4 900 Ft

Impresso Indonesia Kerinci Speciality kávé 250g

Impresso Indonesia Kerinci Speciality kávé 250g
Impresso Indonesia Kerinci Speciality kávé 250g

Az Impresso filter pörkölésű speciality kávéja Indonéziából. Ez a különleges kávé Honey feldolgozással készütl.

Ízjegyek: málna, csipkebogyó, cseresznye, citrus

Kiszerelés 250g.

 

Ország: Indonézia
Régió: Kerinci, Sumatra
Város: Gunung Tujuh
Kooperatív: Koerintji Barokah Bersama
Variáns: Andung Sari, Siagarar Utang
Feldolgozás: Anaerobic Honey
Fekvés: 1400 – 1700 masl

Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g

Az Impresso filter pörkölésű speciality kávéja El Salvadorból.

 

A természetes feldolgozásnak köszönhetően intenzív ízjegyekkel. A filterkéban felfedezhető szilva, cseresznye, barnacukor, valamint vörösborra emlékeztető ízjegyek.

 

Kiszerelés: 250g

Ország:El Salvador

Régió: Apaneca-Ilamatepec Mountain Range

Farm: FincaMadreTierra&FincaLemus

Variáns:Icatu

Feldolgozás: anaerob natural

Fekvés: 1200masl

 

Elkészítési javaslat (V60):

  • Kávé: 15 g
  • Víz: 250 g
  • Vízhőfok: 90°C
  • Őrlés: 1200-1300 mµ / 1,2-1,3 mm-es szemcsék
  • Felöntés: 45 másodpercenként 50 g víz, amíg el nem éri a 250 grammot.
Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Filter
Kávébab eredete
Indonézia
4 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 80 Ft
Részletek

A Koerintji Barokah Bersama Kooperatív 320 tagja a Kerinci-hegy lábánál fekvő fennsíkon él és gazdálkodik, Szumátra szigetén. A Kerinci-hegy egyike annak a 452 vulkánnak, a csendes-óceáni tűzgyűrűben, melyek aktivitásukkal folyamatosan mozgásban tartják a világot: kitörések és lemezmozgások jellemzik ezt a 40 ezer kilométer nagyságú lópatkó alakú vonulatot. Kerinci kitörése azonban rendkívül hasznos volt a környék gazdálkodói számára, a buja zöld közeg friss, tápanyagdús és termékeny talajból nyer erőt.

A kooperatívot Triyono vezeti, aki amellett, hogy a feldolgozást irányítja, igyekszik minden gazdát megtanítani arra, hogyan találhatják meg a legjobb utat saját tételei feldolgozásához és pörköléséhez. Ehhez egy teljesen felszerelt pörkölő helységet hoztak létre, cupping laborral, a hántoló malmok mellett. Annál is inkább nagy szó ez, hiszen a kooperatívot 2017-ben alapították.

Szumátrán majdnem minden farm kicsi, általában 0,5 és 2,5 hektár közöttiek. A kávé az egyik elsődleges pénztermény, de szezonálisan termesztenek mellette zöldségeket, burgonyát és gyümölcsöket. Jövedelem-kiegészítés gyanánt sok farmer dolgozik szüreteken a környező tea ültetvényeken. A kávéhoz hasonlóan a tea is jelentős bevétele a szigetnek. Az ültetvények egymás mellett helyezkednek el.

A kávészüret idején a gazdálkodók kézzel szedik cseresznyéiket, jellemző, hogy az egész család ezen dolgozik. Szüret után a cseresznyéket a gyűjtő központba szállítják, ahol a gazdák mennyiség és minőség alapján részesülnek fizetségben. A cseresznyék feldolgozása is itt történik, mind a 9 állomáson Triyono felügyelete alatt zajlik a folyamat.

Anaerobic Honey tételüknél a cseresznyék először áztatásos módszerrel leválogatásra kerülnek, itt sűrűség alapján osztályozzák őket, majd pedig a szárító ágyakon szín alapján is kiszűrik az éretlen, túlérett és sérült szemeket. A hibátlanokat 20 kilós műanyag zsákokba pakolják, és légmentesen lezárják. A zsákokat ezt követően hűvős, száraz helyen tárolják, 18 és 22 °C között, 7 napon keresztül. A fermentálás után a cseresznyéket kimagozzák, és kiterítik száradni emelt ágyakra. Az ágyakat kupola védi az esőtől és az erős, direkt napsütéstől. Itt 20-23 napot töltenek a cseresznyék, amíg elérik a 12%-os nedvességtartalmat. Amint kiszárad, a szemek a hántolómalomba kerülnek, ahol újból kézi válogatáson esnek át.

Adatok
Gyártó
Impresso
EanCode
9992203010091
Szállítási Idő
1-3 munkanap
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek