Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Ethiopia Haru speciality kávé 250g

Impresso Ethiopia Haru speciality kávé 250g
Impresso Ethiopia Haru speciality kávé 250g

Területszelektált Etióp speciality kávé filter pörköléssel az Impresso-tól. Ez a természtes feldogozású zöld kávé a gondos pörkölésnek köszönhetően kiegyensúlyozott, kellemes ízvilággal kényeztet.

A kávéban barack, mazsola valamint erdei gyümölcsös tea ízjegyei fedezhetőek fel, virágos aromákkal fűszerezve.

 

Kiszerelés: 250g

Ízjegyek: virágos, erdei gyümölcsös tea, mazsola

Ország: Ethiopia

Régió: Yirgacheffe

Variáns: Dega, Kudhume, Wolisho

Feldolgozás: natural

Fekvés: 1995–2020 masl

 

Elkészítési javaslat (V60):

  • Kávé: 15 g
  • Víz: 250 g
  • Vízhőfok: 90°C
  • Őrlés: 1200-1300 mµ / 1,2-1,3 mm-es szemcsék
  • Felöntés: 45 másodpercenként 50 g víz, amíg el nem éri a 250 grammot.
Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Filter
Kávébab eredete
Etiópia
4 800 Ft
Egységár: 19 200 Ft/kg
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 100 Ft
Részletek

A Hafursa Haru mosóállomás rendkívül közel fekszik Yirgacheffe városához, nem messze az Oromia zóna határától. A térség népessége éppen csak 195 ezer felett van, aminek csupán 8%-át teszi ki a városi lakosság. A mosóállomáson 12 egységesített fermentációs medence, és több mint 160 szárító ágy található. Ennek köszönhetően a feldolgozott tételek gyorsan forgathatóak, miközben lekövethetőségük is megmarad. A kereskedelem felélénkülésével a lekövethetőség is egyre inkább a rutin részévé válik Etiópiában.

 

Többnyire a variánsokat csak Heirloomként tűntetik fel, azonban az itt termelt kávék genetikai diverzitása azt is jelenti, hogy az egyik régió Heirloom-ja egészen más élményt nyújt, mint egy másik régióból érkező tétel. A Kumie (kurume, kudhume) variánst gyakran jelölik Yirgacheffe-ként, a szemek kimondottan kicsik. Ugyanakkor a Dega rendkívül széles körben elterjed Etiópián belül, a Wolisho pedig kimondottan a magashegységek kávéja.

 

A mosóállomásra a helyiek terményei kerülnek be. A cseresznyéket kézzel szüretelik, így már a szemmel látható defekteket előre kiszűrik. Újra leválogatják a szemeket, mielőtt még az emelt ágyakra kerülnének, ahol nagyjából 21 nap alatt készre száradnak. Amikor kiszáradnak, a hántolóba kerülnek, majd Addis Ababába szállítják, ahol osztályozzák, végül pedig exportálják a babokat.

Adatok
Gyártó
Impresso
Szállítási Idő
1-3 munkanap
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!