A Geisha-Gera mosóállomás 1750 méterrel a tengerszint felett található Jimma tartományban, Etiópia Délnyugati részén.
Az afrikai bambusz ágyakon napon lassan szárított kávégyümölcsöket Jimmában dolgozták fel. Bár etiópián belül ez mai napig vitatott, Jimma magát a kávé valódi forrásának tekinti. Geshát a fővárostól nagyon nehéz megközelíteni, az erre vállalkozók 1-2 napot töltenek el az odajutással, melynek nagyobb részét egyenetlen földutakon kell megtenni.
A Geshavariáns Panamában lett híres, ahova kiemelkedő íze, relatív alacsony vízigénye, magas rezisztenciája és 1700méter körüli természetes lelőhelye miatt telepítették be. Bár Panamában lett híres, a Gesha kávét Etiópiában fedezték fel és Jimma termékeny vörös talaján mai napig az eredeti, nem túltenyésztett változatai vadon is megélnek.