Thelma de Gutierrez élete mindig is a kávé körül forgott. Gyermekkorában is a család kávéfarmján dolgozott, sok kedves emléke fűződik a szüretek idején terjengő kávécseresznye-illathoz. Mindezen emlékeknek köszönhető, hogy felnőve első dolga volt, hogy saját kávéültetvényt vásároljon.
2006-ban vette meg Finca Madre Tierra területét, 2014-ben pedig Finca Lemust, a szomszédos területet. A farmot az előző tulajdonos, Carlos Lemus után nevezte el, aki a család barátja is egyben. A gazdaság az Apaneca-Ilamatepec-hegyvonulat egyik dombjának tetején terül el, Ataco városának közelében. Thelma azonban nem állt még itt meg, rengeteg terve van a jövőt illetően, új fejlesztéseket tervez és szeretné, hogy továbbra is egyre minőségibb tételek kerüljenek ki a kezei közül. Közeli terve, hogy öntöző rendszert építsen ki a farmon, így hatékonyabbá téve a kultivációt, illetve így egyben erősíti is a farmot a különböző veszélyekkel szemben, mint az aszály, a kártevők.
Szerencsére a talaj gazdag és termékeny, hála a vulkanikus környezetnek, vizet pedig egy közeli természetes forrásból nyernek. A gazdaság rendkívül gazdag emellett élővilágban: a kávécserjék természetes árnyékban nevelkednek. Thelma elkötelezett a környezet védelmét illetően, épp ezért törekszik a fenntartható formák alkalmazására.
A szüret idején a cseresznyéken szelektíven, kézzel válogatják. Az érett cseresznyéket ez után a Benefico El Carmen szárítómalomba szállítják, ahol újra leválogatják, majd lezárt konténerekben fermentálni kezdik. Ezt követően a betonra terítik, ahol a rendszeres átforgatásnak köszönhetően a szemek egyenletesen száradnak.