Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g (espresso)
Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g (espresso)
5 000 Ft
ÚJ

Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g (espresso)

Az Impresso espresso pörkölésű speciality kávéja El Salvadorból.

 

A természetes feldolgozásnak köszönhetően intenzív ízjegyekkel. A filterkéban felfedezhető szilva, cseresznye, barnacukor, valamint vörösborra emlékeztető ízjegyek.

 

Kiszerelés: 250g

Ország:El Salvador

Régió: Apaneca-Ilamatepec Mountain Range

Farm: FincaMadreTierra&FincaLemus

Variáns:Icatu

Feldolgozás: anaerob natural

Fekvés: 1200masl

 

Elkészítési javaslat

  • Bemenő: 18g
  • Kijövő: 42g
  • Idő: 30 sec
  • Vízhőfok: 95°C
Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Espresso
Kávébab eredete
El Salvador
5 000 Ft
Egységár: 20 000 Ft/kg
Részletek

Thelma de Gutierrez élete mindig is a kávé körül forgott. Gyermekkorában is a család kávéfarmján dolgozott, sok kedves emléke fűződik a szüretek idején terjengő kávécseresznye-illathoz. Mindezen emlékeknek köszönhető, hogy felnőve első dolga volt, hogy saját kávéültetvényt vásároljon.

2006-ban vette meg Finca Madre Tierra területét, 2014-ben pedig Finca Lemust, a szomszédos területet. A farmot az előző tulajdonos, Carlos Lemus után nevezte el, aki a család barátja is egyben. A gazdaság az Apaneca-Ilamatepec-hegyvonulat egyik dombjának tetején terül el, Ataco városának közelében. Thelma azonban nem állt még itt meg, rengeteg terve van a jövőt illetően, új fejlesztéseket tervez és szeretné, hogy továbbra is egyre minőségibb tételek kerüljenek ki a kezei közül. Közeli terve, hogy öntöző rendszert építsen ki a farmon, így hatékonyabbá téve a kultivációt, illetve így egyben erősíti is a farmot a különböző veszélyekkel szemben, mint az aszály, a kártevők.

Szerencsére a talaj gazdag és termékeny, hála a vulkanikus környezetnek, vizet pedig egy közeli természetes forrásból nyernek. A gazdaság rendkívül gazdag emellett élővilágban: a kávécserjék természetes árnyékban nevelkednek. Thelma elkötelezett a környezet védelmét illetően, épp ezért törekszik a fenntartható formák alkalmazására.

A szüret idején a cseresznyéken szelektíven, kézzel válogatják. Az érett cseresznyéket ez után a Benefico El Carmen szárítómalomba szállítják, ahol újra leválogatják, majd lezárt konténerekben fermentálni kezdik. Ezt követően a betonra terítik, ahol a rendszeres átforgatásnak köszönhetően a szemek egyenletesen száradnak.

Adatok
Gyártó
Impresso
Szállítási Idő
1-3 munkanap
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!