Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g
Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g
5 000 Ft

Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g

Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g
Impresso El Salvador Lemus Bella Vista Speciality kávé 250g

Az Impresso filter pörkölésű speciality kávéja El Salvadorból.

 

A természetes feldolgozásnak köszönhetően intenzív ízjegyekkel. A filterkéban felfedezhető szilva, cseresznye, barnacukor, valamint vörösborra emlékeztető ízjegyek.

 

Kiszerelés: 250g

Ország:El Salvador

Régió: Apaneca-Ilamatepec Mountain Range

Farm: FincaMadreTierra&FincaLemus

Variáns:Icatu

Feldolgozás: anaerob natural

Fekvés: 1200masl

 

Elkészítési javaslat (V60):

  • Kávé: 15 g
  • Víz: 250 g
  • Vízhőfok: 90°C
  • Őrlés: 1200-1300 mµ / 1,2-1,3 mm-es szemcsék
  • Felöntés: 45 másodpercenként 50 g víz, amíg el nem éri a 250 grammot.
Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Filter
Kávébab eredete
El Salvador
5 000 Ft
Egységár: 20 000 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 100 Ft
Részletek

Thelma de Gutierrez élete mindig is a kávé körül forgott. Gyermekkorában is a család kávéfarmján dolgozott, sok kedves emléke fűződik a szüretek idején terjengő kávécseresznye-illathoz. Mindezen emlékeknek köszönhető, hogy felnőve első dolga volt, hogy saját kávéültetvényt vásároljon.

2006-ban vette meg Finca Madre Tierra területét, 2014-ben pedig Finca Lemust, a szomszédos területet. A farmot az előző tulajdonos, Carlos Lemus után nevezte el, aki a család barátja is egyben. A gazdaság az Apaneca-Ilamatepec-hegyvonulat egyik dombjának tetején terül el, Ataco városának közelében. Thelma azonban nem állt még itt meg, rengeteg terve van a jövőt illetően, új fejlesztéseket tervez és szeretné, hogy továbbra is egyre minőségibb tételek kerüljenek ki a kezei közül. Közeli terve, hogy öntöző rendszert építsen ki a farmon, így hatékonyabbá téve a kultivációt, illetve így egyben erősíti is a farmot a különböző veszélyekkel szemben, mint az aszály, a kártevők.

Szerencsére a talaj gazdag és termékeny, hála a vulkanikus környezetnek, vizet pedig egy közeli természetes forrásból nyernek. A gazdaság rendkívül gazdag emellett élővilágban: a kávécserjék természetes árnyékban nevelkednek. Thelma elkötelezett a környezet védelmét illetően, épp ezért törekszik a fenntartható formák alkalmazására.

A szüret idején a cseresznyéken szelektíven, kézzel válogatják. Az érett cseresznyéket ez után a Benefico El Carmen szárítómalomba szállítják, ahol újra leválogatják, majd lezárt konténerekben fermentálni kezdik. Ezt követően a betonra terítik, ahol a rendszeres átforgatásnak köszönhetően a szemek egyenletesen száradnak.

Adatok
Gyártó
Impresso
Szállítási Idő
1-3 munkanap
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek