Ignacio Rodriguez apja az a La Palmera farm első 12 hektárját közel 50 éve vásárolta. Kimerítő munkával bővítgette, egészen addig, amíg el nem érte a 170 hektáros nagyságot. Ignacio pedig édesapjától nemcsak a hatalmas területen fekvő farmot, de a minőségre való törekvést is megörökölte apjától, melynek szellemében a mai napig folytatja a kávétermelést.
Az elnevés, „embrujo” a spanyol „varázsige” szóból jön, ami passzol is a kitűzött célokhoz: Ignacio vallja, hogy az igazán minőségi, kifogástalan kávé felébreszti a „mágiát” a fogyasztókban. Ezt szem előtt tartva munkája során arra törekszik, hogy a hagyományos mezőgazdasági gyakorlatok minél inkább specialty orientált termeléssé alakuljanak. Igancio a feldolgozási módszerek pontos megértése céljából egy laboratóriumot és egy mikrobiológiai állomást is építtetett. Hisz benne, hogy a folyamatos megfigyelés és a pontos feltérképezés hozzásegíti a folyamatokat a minél állandóbb eredményhez.
Szüret idején természetesen kézzel, szelektíven szedik a kávészemeket – a munkát pedig egy felügyelő kíséri szemmel, aki ellenőrzi, hogy csakugyan a megfelelő érettségű, piros szemek kerültek a kosarakba. Beérkezés után a cseresznyék az áztató medencébe kerülnek, így kiszűrik az éretlen és a túlérett szemeket. A megfelelő szemeket kosarakba szedik és a raktárba szállítják, ahol az aktuális hőmérséklettől függően 36-120 órát fermentálják. Ezután a cseresznyéket szárítógépben szárítják, így az egyenletes száradás is garantált.