Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram

Impresso Colombia El Embrujo speciality kávé 250g
Impresso Colombia El Embrujo speciality kávé 250g
5 000 Ft

Impresso Colombia El Embrujo speciality kávé 250g

Impresso Colombia El Embrujo speciality kávé 250g
Impresso Colombia El Embrujo speciality kávé 250g

Területszelektált világos pörkölésű Kolumbiai speciality kávé, gyümölcsös ízjegyekkel az Impresso pörkölő üzemből.

 

Ízjegyek: ananász, mangó, maracuja

Ország: Colombia
Régió: Caldas
Farm: Finca La Palmera
Variáns: Castillo, Colombia
Feldolgozás: natural
Fekvés: 1450 – 1900 masl

 

Ajánlott elkészítés: Filter kévé (V60)

Kávé: 15 g
Víz: 250 g
Idő: 3:30
Vízhőfok: 92°
Őrlés: Comandante 30 click

Felöntés: 45 másodpercenként 50 g víz, amíg el nem éri a 250 grammot.

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Filter
Kávébab eredete
Kolumbia
5 000 Ft
Egységár: 20 000 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 100 Ft
Részletek

Ignacio Rodriguez apja az a La Palmera farm első 12 hektárját közel 50 éve vásárolta. Kimerítő munkával bővítgette, egészen addig, amíg el nem érte a 170 hektáros nagyságot. Ignacio pedig édesapjától nemcsak a hatalmas területen fekvő farmot, de a minőségre való törekvést is megörökölte apjától, melynek szellemében a mai napig folytatja a kávétermelést.

Az elnevés, „embrujo” a spanyol „varázsige” szóból jön, ami passzol is a kitűzött célokhoz: Ignacio vallja, hogy az igazán minőségi, kifogástalan kávé felébreszti a „mágiát” a fogyasztókban. Ezt szem előtt tartva munkája során arra törekszik, hogy a hagyományos mezőgazdasági gyakorlatok minél inkább specialty orientált termeléssé alakuljanak. Igancio a feldolgozási módszerek pontos megértése céljából egy laboratóriumot és egy mikrobiológiai állomást is építtetett. Hisz benne, hogy a folyamatos megfigyelés és a pontos feltérképezés hozzásegíti a folyamatokat a minél állandóbb eredményhez.

Szüret idején természetesen kézzel, szelektíven szedik a kávészemeket – a munkát pedig egy felügyelő kíséri szemmel, aki ellenőrzi, hogy csakugyan a megfelelő érettségű, piros szemek kerültek a kosarakba. Beérkezés után a cseresznyék az áztató medencébe kerülnek, így kiszűrik az éretlen és a túlérett szemeket. A megfelelő szemeket kosarakba szedik és a raktárba szállítják, ahol az aktuális hőmérséklettől függően 36-120 órát fermentálják. Ezután a cseresznyéket szárítógépben szárítják, így az egyenletes száradás is garantált.

Adatok
Gyártó
Impresso
EanCode
9992203010059
Szállítási Idő
1-3 munkanap
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!