Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Burundi Yandaro Speciality kávé 250g, filter profil
Impresso Burundi Yandaro Speciality kávé 250g, filter profil
5 000 Ft

Impresso Burundi Yandaro Speciality kávé 250g, filter profil

Impresso Burundi Yandaro Speciality kávé 250g, filter profil
Impresso Burundi Yandaro Speciality kávé 250g, filter profil

Az Impresso filter pörkölésű speciality kávéja:  Burundi Yandaro.

Ízjegyek: őszi barack, gumicukor, citromos tarte

Régió: Kayanza
Körzet: Yandaro, Kayanza, Kabarore
Mosóállomás: Yandaro
Fekvés: 1700-1800 masl
Variáns: Red Bourbon
Feldolgozás: Washed

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Filter
Kávébab eredete
Burundi
Pörkölési dátum
2023-09-13
Szállítási idő
1-3 Munkanap
5 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Részletek

A névadó folyó völgyében fekvő területen, a környező 22 domb középpontjában fekszik a Yandaro mosó állomás, 1774 méter tengerszint feletti magasságon. A közeli Kibira esőerdő közelségének köszönhetően nemcsak a klíma, de a környezeti adottságok – a tápanyaggazdag talaj, az elegendő talajvíz – is a kávétermesztés előnyére válnak.

Az állomás 3193 helyi gazdálkodót szolgál ki. Az átlagosan 1800 méter tengerszint feletti magasságon fekvő kisgazdaságokból egy-egy szüret alkalmával nagyjából 1200 tonnányi kávé érkezik a mosóállomásra. A terület átlaghőmérséklete 18 és 25°C között mozog.

A legtöbb termelő család 200-250 cserjével gazdálkodik, így a szüret szinte teljes egészében családi esemény. Az állomást üzemeltető Greenco szervezet ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a messze élő termelők számára az út költséges időpazarlás, mindamellett a távolság miatt a tételek minőségének romlása is képbe kerül. Épp ezért, 12 gyűjtőpontot létesítettek, ahonnan a szállítás folyamata és költségei már teljes egészében a vállalkozást terhelik.

A minősítési folyamat a cseresznyék átvételétől folyamatosan zajlik. A magozást, a fermentációs időt, a mosást, az osztályozást és a végső szárítást mind szigorú figyelemmel kísérik, többször átválogatják és osztályozzák.

Szállítás után 6 órán belül már megkezdődik a cseresznyék magozása, ahol a magozó gép sűrűség szerint tovább szelektálja a szemeket. A magok ezután, a vékony rajtuk ragadt pektin réteggel a szárító ágyakra kerülnek, ahol 2-3 hetet töltenek. Ez idő alatt is folyamatos a minőségi átválogatás, a rossz vagy korán fermentálódó szemeket eltávolítják a tételből. A sűrű ellenőrzéseknek köszönhetően az egyenletes száradás is teljes kontroll alatt zajlik. A nedvességtartalmat is végig ellenőrzés alatt tartják.

Adatok
Gyártó
Impresso
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!