Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Brazil-Colombia Blend szemes kávé 1kg
Impresso Brazil-Colombia Blend szemes kávé 1kg
9 990 Ft

Impresso Brazil-Colombia Blend szemes kávé 1kg

Minőségi régió szelektált szemes kávé Brazíliából és Kolumbiából. A klasszikus brazil karakteres csokoládés-mogyorós ízvilága mellé a kolumbiai kávé üdítő frissessége párosul, így megalkotva egy tökéletes keveréket.
Ízjegyek: nugát, karamellalmáspite, tejcsokoládé

Ajánlott elkészítési mód: eszpresszó

Közepes pörköléssel készült magyar pörkölő üzemben.

Ízprofil: kellemes citrusos savakkal és kiemelkedő édességgel, krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás .

 

Brazil – Samba

Régió: MinasGerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December

 

Colombia – Excelso

Régió: Risaralda
Szervezet: Asoapia
Fekvés: 1600 – 1900 masl
Feldolgozás: mosott
Variáns: Caturra, Typica
Szüret: Április – Július


husegpont

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Espresso
Kávébab eredete
Dél-Amerika
Pörkölési dátum
2024-04-04
Várható szállítás (GLS)
2024.04.23
9 990 Ft
Egységár: 9 990 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 200 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról.

 

A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel.

 

A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel.

 

 

 

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

 

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

 

 

 

A két tételt 80-20% arányban vegyítve tökéletes végeredményt kapunk: egy testes, krémes csésze kávé, mely megőrzi igazi olaszos karakterét, mégis kiegyensúlyozottan élénk, kellemes citrusos savakkal, narancsvirág édességgel.


Adatok
Gyártó
Impresso
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!