Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Brazil Samba szemes kávé 250g
Impresso Brazil Samba szemes kávé 250g
2 790 Ft

Impresso Brazil Samba szemes kávé 250g

Minőségi régió szelektált szemes kávé Brazíliából a klasszikus, karakteres, csokoládés-mogyorós ízvilág kedvelőinek, melyet kimondottan otthoni espresso készítéshez ajánlott.

Közepes pörköléssel készült magyar pörkölő üzemben.

Brazil Samba

Régió: Minas Gerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December 


husegpont

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Espresso
Kávébab eredete
Brazília
Pörkölési dátum
2024-04-04
Várható szállítás (GLS)
2024.04.23
2 790 Ft
Egységár: 11 160 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 56 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. Ugyan az ország területe nagyrészt alacsony fekvésű (1000 méter tengerszint feletti magasságon terül el az ültetvények nagy része), ami az Arabika számára kényes lehetne, nagyszerű klímájának és a modern gazdálkodási folyamatoknak köszönhetően Brazília végre kiléphet a tömegtermelésre „gyártott kávék” sorából.

 

Az évek során a mennyiségorientált termelést a fenntarthatóbb, minőségközpontú szemlélet váltotta fel, mely folyamat a déli kávérégiókban kezdődött meg. A változás sok újdonságot hozott. Leálltak a gépi szüretekkel, amely nemcsak a szüret minőségi javulásával járt – hiszen a gépek leválogatás nélkül szüretelnek -, de a kávécserjék is egészségesebbek, épek maradnak. Ezt követően egy újabb leválogatás következik, kikerülnek a tételből a túlérett, hibás szemek is. A folyamat kiemelkedő fontossággal bír, hiszen egyetlen gyorsabban fermentálódó szem is jelentős ízváltozást eredményezhet a végső termékben.

 

Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek.

 

A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel.

 

 

A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel.

 

Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.


Adatok
Gyártó
Impresso
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!