Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram

Barista & Co French Press 350ml, türkíz

Barista & Co French Press 350ml, türkíz
Barista & Co French Press 350ml, türkíz
Barista & Co French Press 350ml, türkíz
Barista & Co French Press 350ml, türkíz

Ezzel modern üvegből és rozsdamentes acélból készült stlítusos French Press eszközzel egyszerűen készíthetsz aromás és zamatos kávét.

 

A French Press egy sok oldalú eszköz, amely még használható tejhabosításra, tea készítésre és Cold Brew, azaza hideg áztatásos kávé készítésre is.

Szín
Türkíz
14 990 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 280 Ft
Részletek

350 ml kapacitás (3 csésze)
Finom acélszűrő, ami elválasztja az őrleményt a főzettől
Ergonómikus fogantyú
Az üveg rész eltávolíthatüó és mosogató gépben tisztítható

 

Kávékészítés French Press-el:

Készítési arány: 1L vízhez (8 adag): 60-70 gramm őrlemény szükséges.

 

  1. Tegyünk a vizet a vízforralóba és kapcsoljuk be.
  2. Mérjünk ki a mennyiséghez szükséges kávébab adagot (60-70g / 1 liter arányhoz viszonyítva)
  3. Állítsuk be az őrlőt (ha még nincs meg a rutinunk, akkor javasolt néhány szem kávébabot leőrölni és megvizsgálni a szemcseméretet), ajánlott kiinduló szemcseméret: durva vagy közepes legyen – tengeri só méretű. Később javasolt kísérletezni, hogyan érhető el a legjobb végeredmény az adott kávébabból.
  4. Őröljük le kávészemeket, majd az őrlemény mennyiségét ellenőrizzük a mérlegen.
  5. Ha a víz felforrt, hagyjuk kicsit visszahűlni. Ha van otthon termométer vagy étel hőmérő, akkor érdemes kontrollálni a víz hőfokot. Az áztatáshoz 90-95 fokos víz szükséges.
  6. Melegítsük elő a French Press-t forró vízzel, majd öntsük ki a vizet.
  7. Töltsük bele a kávét a French Press-be
  8. Tegyük a French Press-t a mérlegre és tárázzuk le
  9. Öntsük fel a kávét 90-95 fokos vízzel, a vizet körkörös mozdulatokkal egyenletesen, lassan adagoljuk.
  10. Ezután indítsunk el a stoppert és hagyjuk 4 percig ázni a kávészemeket
  11. A 4. perc után fogjunk egy kanalat és finoman keverjük meg a kávé felszínét
  12. A felszínen maradó darabokat és a habot távolítsuk el
  13. Helyezzük a szűrőt a French Press tetejére és nyomjuk le a dugattyút amíg el nem éri a kávé felszínét. Itt álljunk meg és ne nyomjuk tovább.
  14. Hagyjuk további 5-8 percig ázni az őrleményt
  15. Elkészült a remek ital, töltsük ki pohárba (a dugattyút ekkor sem kell lenyomni)
Adatok
Gyártó
Barista & Co
EanCode
9992203010016
Szállítási Idő
1-3 munkanap
Tömeg
400 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek